•  

  De 55ste Lintjoserie op sportpark Lunia in Oldeberkoop is uitstekend verlopen. Het was deze dag prima korfbalweer; niet te koud en niet te warm. Het programma werd mooi volgens schema doorlopen en er was, zoals ieder jaar, veel publiek op de been. De organisatie had de 40 deelnemende teams in een programma met 10 poules verwerkt. Er waren meer dan 300 korfballers actief in Oldeberkoop. Naast de vele korfballers waren er zo’n 25 scheidsrechters van verschillende verenigingen actief om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Dit is een zeer belangrijke taak, want zonder scheidsrechters geen toernooi. Hoewel de serie een tiental jaren terug dubbel zo groot was, deed dat niets af aan de beleving binnen en buiten de lijnen. Er was sprake van een ouderwets gezellige korfbaldag. Er werd niet alleen om de punten gestreden, er was ook weer tijd om contacten te leggen.

   

  In senioren poule A ging oud OWK met de eerste prijs terug naar Oostwold. In de tweede seniorenpoule mocht SDO uit Schoonoord de taart ophalen. De recreatie poule was dit jaar ook goed voorzien met 5 teams. Nieuwkomer ‘Rustig, we moeten zo nog trainen’ uit Leek was de beste onder de recreanten. VDDO A1 werd, net als vorig jaar, de winnaar in de juniorenpoule. In poule E als poule F was Lintjo de beste, namelijk Lintjo B1 en Lintjo C1. De D-poule was minder animo voor deze editie. VDDO D1 en Lintjo D2 speelden een gehele wedstrijd tegen elkaar, waarbij VDDO D1 aan het langste eind trok. Bij de jongste pupillen was Lintjo bij zowel poule H als poule I de poulewinnaar; Lintjo E1 en Lintjo E2. Bij de F-pupillen werd Wordt Kwiek uit Jubbega de winnaar. Dit jaar was er ook weer een Kangoeroefestijn waar een twintigtal kinderen aan meededen van met name De Hoeve en Lintjo.

   

  Naast het schminken was er ook de mogelijkheid om het aantal doelpunten op het toernooi te raden. Het totale aantal gescoorde doelpunten was 946. De winnaar die het dichtste bij dit getal zat was Sörn de Jong uit Oldeberkoop. Hij gokte 950 doelpunten! 

   

  Volgens traditie sloot de Berkoper korfbalclub het toernooi af met een barbecue waar zo’n 100 personen aan hebben meegedaan. In de avond was er eerst kidskaraoke en later op de avond waagden ook de volwassenen zich aan een rondje achter de microfoon onder begeleiding van DJ Tigo. Het was tot in de late uurtjes gezellig in de MFA MeJander.  

   

  Poulewinnaars 55ste Lintjoserie:

  Senioren           Poule A: oud OWK

  Poule B: SDO

  Recreatie          Poule C: Rustig, we moeten zo nog trainen

  Junioren           Poule D: VDDO A1

  Aspiranten B     Poule E: Lintjo B1

  Aspiranten C     Poule F: Lintjo C1

  Pupillen D        Poule G: VDDO D1

  Pupillen E         Poule H: Lintjo E1

                          Poule I: Lintjo E2

  Pupillen F         Poule J: Wordt Kwiek F1

   

   

   

  KV Lintjo - Seriecommissie

  Sybrit Wouda

  06-23857959

 • L-R: Marco den Ouden, Kees Flapper, Sybrit Wouda, Aaltje Zijlstra-de Jong en Tineke Winters.