• Op een zonovergoten sportcomplex in Bolsward werd afgelopen zaterdag de wedstrijd Westergo 1 - Lintjo 1 gespeeld. Westergo is vanuit eerdere zaalcompetities een oude bekende van Lintjo, nu aan beide ploegen de taak om elkaar het vuur aan de schenen te leggen in de 4e klasse van de veldcompetitie.

    Lintjo begon voortvarend aan de wedstrijd en zette al snel de 0-1 op het scorebord. Westergo had hierop snel een antwoord klaar. Lintjo nam daarna opnieuw de voorsprong, maar Westergo liet daarna zien dat zij gemakkelijk tot scoren komen. Westergo zorgde weer voor een gelijke stand en nam snel daarna de voorsprong. In de eerste helft was al snel duidelijk dat Westergo gemakkelijk tot scoren kon komen, waar Lintjo helaas meer moeite mee had. Dit resulteerde in een 12-7 ruststand.

    Na de rust was het gelijk Westergo die van zich liet horen. Daarna volgde een lange doelpuntloze periode voor Westergo, waar Lintjo op dat moment wel weer wist te scoren. Lintjo probeerde het gat in de laatste minuten van de wedstrijd nog kleiner te maken, maar in de eerste helft was het gat al te groot geworden. Eindstand 20-13.

    Over 2 weken staat de return op het programma in Oldeberkoop op zaterdag 25 mei om 15:30 uur op sportpark Lunia.